Films en seriesFilms en series

donderdag 24 maart 2022

Een nieuw bedevaartsoord

Op het eiland Kalsoy is sinds kort een James Bond-tour te boeken. Kalsoy, onderdeel van de Faeröer-eilanden, diende als locatie voor de finale van No Time to Die. In de film gebeurt op dat eiland het onwaarschijnlijke... Maar laten we geen spoilers weggeven, aldus de website Guide to Faroe Islands, waar een heuse James Bond Tombstone Tour is verrezen. Nogmaals: verder verklappen we niks.

James Bond-locaties zijn al decennialang grote trekpleisters. En aangezien Bond nog wel eens ergens komt, zijn er over de hele wereld tal van dit soort bedevaartsoorden te vinden. Hoewel het deze keer wel erg letterlijk is.

Deelnemers aan de tour bezoeken de locatie waar tweeënhalfjaar geleden werd gefilmd. Hoewel het grootste deel van de eilandscènes, waar zich de bunker van slechterik Safin bevindt, in de studio werd opgenomen, diende Kalsoy voornamelijk als oogstrelend achtergronddecor.

Met uitzicht op de noordelijke Atlantische Oceaan kunnen bezoekers met eigen ogen zien waar James Bond zijn laatste heldendaad verrichtte. Of Eon Productions, de productiemaatschappij van de Bond-films, blij is met dit dubieuze eerbetoon, valt te bezien. Door de jaartallen 1962 – 2021 te vermelden, wordt gerefereerd aan de duur van de filmserie en niet aan die van James Bond. De Bond van Daniel Craig werd, net als zijn vertolker, namelijk geboren in 1968.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures