Films en seriesFilms en series

dinsdag 14 maart 2023

‘Goldfinger’ eenmalig terug in de bioscoop

James Bond Night in Eye Amsterdam

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Casino Royale werd gepubliceerd, de eerste James Bond-roman. Om dat te vieren is op donderdag 20 april Goldfinger (4K) te zien in filmmuseum Eye. Tijdens de inleiding van de film vertonen Martin Koolhoven en Ronald Simons openingsscènes uit hun favoriete Bond-films.


Goldfinger
introduceerde twee van de meest memorabele schurken in de filmgeschiedenis: Gert Fröbe als de joviale maar kwaadaardige Auric Goldfinger en Harold Sakata als zijn zwijgende butler Oddjob, die een voorliefde heeft voor het gebruik van een dodelijke bolhoed om zijn doelwitten te onthoofden.

James Bond (Sean Connery) spoedt zich dit keer naar Fort Knox, waar Goldfinger en zijn handlanger van plan zijn de goudvoorraad aan te vallen om de wereldeconomie te laten instorten. En om flink te cashen met zijn eigen omgesmolten goudstaven die hierdoor in waarde zullen stijgen. Met glansrollen voor Goldfingers persoonlijke piloot, Pussy Galore (Honor Blackman) en de volledig met goud bedekte Shirley Eaton.

Vooraf een selectie van openingsscènes van de favoriete Bond-films van Martin Koolhoven en Ronald Simons, zoals From Russia with Love, Live and Let Die en On Her Majesty’s Secret Service.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures