Films en seriesFilms en series

donderdag 24 augustus 2023

‘This Heart Can’t Break’

De nooit uitgebrachte James Bond-song van Amy Winehouse was getiteld This Heart Can’t Break en het klonk fantastisch. Althans, dat is wat Ricky Wilson, frontman van Kaiser Chiefs beweert.

Amy Winehouse was in 2008 inderdaad betrokken bij de titelsong van de toen nieuwste Bond-film Quantum of Solace. Samen met haar producent Mark Ronson en James Bond-filmcomponist David Arnold werkte ze aan ideeën voor het nummer. Het kwam alleen niet van de grond wegens bekende problemen rond Winehouse’ gezondheid.

Ricky Wilson zegt in zijn radioprogramma Drivetime dat hij het nummer This Heart Can’t Break heeft gehoord. Volgens Jon Burlingames The Music of James Bond zou dit niet kunnen, aangezien Arnold in het boek aangeeft dat er geen melodie was, enkel een aantal akkoorden. In het voorjaar van 2008 was het wachten op Winehouse die met een tekst en een titel zou komen, zover kwam het echter nooit.

Wilson hoopt dat het nummer, dat volgens hem ‘incredible’ was, ooit nog wordt uitgebracht. Als het inderdaad zo’n fantastische song is, of in ieder geval wat daarvan af was, dan kunnen Mark Ronson en David Arnold dit beter bewaren voor Bond 26.

Uiteindelijk viel de eer te beurt aan Jack White en Alicia Keys om het eerste (en enige) Bond-duet op te nemen. Voor David Arnold was Quantum of Solace voorlopig de laatste keer dat hij aan een Bond-film meewerkte. Amy Winehouse overleed drie jaar later op 27-jarige leeftijd zonder Bond-song achter haar naam.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures