Films en seriesFilms en series

vrijdag 29 september 2023

Oud-burgemeester San Francisco overleden

Dianne Feinstein maakte het filmen voor 007 gemakkelijk

De democratische senator Dianne Feinstein is vandaag op 90-jarige leeftijd overleden. Feinstein was burgemeester van San Francisco ten tijde van de opnamen van A View to a Kill en groot fan van toentertijd 007 Roger Moore. Zodoende kreeg de filmcrew carte blanche om zonder problemen in de stad te kunnen filmen.

Dianne Feinstein met Roger Moore tijdens de première van A View to a Kill

In tegenstelling tot veel eerdere en latere James Bond-wereldpremières die plaatsvonden op Leicester Square in Londen, werd de vuurdoop van A View to a Kill gehouden in San Francisco. Op de aftiteling van de film staat bovendien speciale dank vermeld aan ‘The mayor and city of San Francisco’.

Dianne Feinstein bleef burgemeester van San Francisco tot 1988. In 1992 werd ze als eerste vrouw uit Californië in de Senaat gestemd, daar bleef zij zitten tot aan haar dood. Feinstein was de langstzittende senator namens Californië en tevens de oudste senator in de Verenigde Staten.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures