Films en seriesFilms en series

dinsdag 8 oktober 2024

Even geduld a.u.b.

Mede-eigenaar van de James Bond-films, MGM, wil graag een kortere periode tussen twee Bond-films. Maar de filmstudio wil ook die andere Bond-eigenaar, Eon Productions, te vriend houden. Dus volgt MGM de koers van Eon. En over die koers maakt het hoofd van Amazon MGM Studios zich geen zorgen.


Aan het roer van Amazon MGM Studios, zoals de filmstudio sinds de overname van MGM in 2021 officieel heet, staat Jennifer Salke. Tegen The Guardian vertelt Salke dat het bioscooppubliek geduld moet hebben voordat de productie van een nieuwe Bond-film begint.

Sinds het vertrek van Daniel Craig nu drie jaar geleden met No Time to Die zijn er volgens Salke ‘veel interessante ideeën’ over potentiële acteurs opgedoken. „Ik denk dat we veel verschillende kanten op kunnen gaan”, aldus Salke. „We hebben een goede en hechte relatie met Eon en Barbara en Michael. Het is niet onze bedoeling om de manier waarop ze deze prachtige films maken te verstoren. Wat ons betreft volgen wij hun voorbeeld.”

Vooralsnog maken Barbara Broccoli en Michael G. Wilson al sinds de originele release van No Time to Die in het voorjaar van 2020 geen ‘prachtige films’ meer, dus zoveel valt er niet te verstoren. Uiteraard is een goede band tussen beide partijen in ieders belang, maar techgigant Amazon is groot geworden zonder James Bond en heeft de geheim agent helemaal niet nodig om verder te groeien.

Na drie jaar onwetendheid is het advies dus nog steeds: even geduld a.u.b. Een advies van niks, want wat kunnen we anders?

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures