Films en seriesFilms en series

vrijdag 10 april 2009

Fleming uit de kast

Een verontrustende gedachte: mijn kennis van James Bond is te gering. Het is te vlak. Van de films ben ik goed op de hoogte, maar het werk van Ian Fleming is diep weggezakt. Ik heb de boeken gelezen, met veel plezier, maar de inhoud ervan zit niet in mijn geheugen gebeiteld. Dat moet anders. De Bedside Companion van Benson is een prima geheugensteun en The Man and His World van Chancellor is informatief, rijk geïllustreerd en goed verteerbaar. Toch, als je Flemings werk wilt doorgronden is er slechts één materie: lezen! 

Vandaar mijn huiswerk voor de komende maanden: Fleming uit de kast halen, van A tot Z herlezen. Dat is beslist geen straf. Casino Royale sla ik overigens over, dat boek heb ik nog niet zo lang geleden herlezen. Bij Live and Let Die was ik blijven steken. Daarin begin ik gewoon opnieuw. Ik kom er gauw op terug!

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures