Films en seriesFilms en series

maandag 6 april 2009

Jachtseizoen op regisseurs geopend

Regisseur Danny Boyle werd na de Oscar-uitreiking eind februari bijna direct gekoppeld aan Bond 23, het nieuwe, nog te betitelen Bond-avontuur. Niet geheel toevallig, want Boyle stond in het middelpunt van de belangstelling door zijn met Oscars-overladen Slumdog Millionaire. De dag na dit gerucht werd het al meteen ontkracht - zo gaat dat met de zoektocht naar een nieuwe Bond-regisseur. Marc Forster, regisseur van Quantum of Solace (2008) gaf vervolgens nog maar eens aan dat hij geen puf heeft in een tweede Bond-film en nu is opeens Iain Softley het doelwit.

Maar dit gerucht is bijzonder doorzichtig. Softleys naam dook plots op op zijn Wikipedia-pagina. Zo stond er sinds begin februari van dit jaar te lezen dat Softley Bond 23 gaat regisseren, en wel in 2010. In april werd dit 'nieuws' verwijderd, echter is de editor vergeten om de filmlijst onderaan de pagina te verschonen, aangezien Bond 23 daar nog stilletjes staat te stralen. Sterker nog: een argeloze bezoeker zal zwart-op-wit zien staan dat Iain Softley de regisseur van Bond 23 is. Het klinkt zeer stellig.

Niet dat ik het de Britse regisseur misgun, maar zo gaat dat op internet. Op Wiki kan iedere gek zijn ideeën neerpennen alsof het waarheid is. Ben benieuwd welke regisseurs nog meer als DE regisseur van Bond 23 staat vermeld.

Mocht Bond 23 inderdaad gepland staan voor najaar 2010, dan zal de nieuwe regisseur deze zomer bekend worden. In die tussentijd zal vooral het geruchtencircuit overuren draaien. O ja, een aantal films die Iain Softley zéker heeft gemaakt: Inkheart, The Skeleton Key en K-PAX.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures