Films en seriesFilms en series

donderdag 9 april 2009

Vandaag de eer aan Tony Gilroy

Ja ja, Tony Gilroy. De man achter Jason Bourne, met als regisseur twee films op zijn conto... De lijst kandidaten om de volgende Bond-film te maken groeit zo wel heel snel. Noem maar een naam die ooit een film heeft geregisseerd, maakt niet uit. Uiteindelijk zal hier de juiste naam vast wel eens bijzitten. En dan hoor je: zie je wel, ik had gelijk! 

De nieuwe Bond-regisseur, daar valt geen peil op te trekken in dit stadium. Zekerheid hebben we pas als producenten Wilson en Broccoli de echte naam bekendmaken. Dat geldt overigens voor al het officiële Bond-nieuws: de titel, de hoofdrolspelers, de maker van de titelsong. Broer en zus houden de touwtjes strak in handen. Worden ze met de naam van 'Gilroy' geconfronteerd, dan zullen ze zeggen: we zijn nog in onderhandeling, we kunnen in dit stadium nog niets zeggen, we hebben diverse kandidaten op het oog... Dat soort gedraai.

Met Marc Forster, die door Quantum of Solace tot het lijstje Bond-regisseurs is toegetreden, wordt het al helemaal moeilijk om iets zinnigs over een opvolger te zeggen. Forster is immers een Zwitser van geboorte en voor zijn tijd hadden we één zekerheid: een Bond-regisseur is afkomstig van de Britse commonwealth. Door Forster ligt dus eigenlijk de hele wereld open en kunnen we desnoods Aad van Toor nomineren!

Moet ik gelijk wel even een nuance aanbrengen: de eerste én de tweede Bond-regisseur, respectievelijk Terence Young (Dr. No, From Russia with Love en Thunderball) en Guy Hamilton (Goldfinger, Diamonds Are Forever, Live and Let Die en The Man with the Golden Gun) werden geboren in Shanghai en Parijs.

We wachten met spanning af: wordt het Gilroy, dan heb ik hem hier in ieder geval al even genoemd. Kan ik achteraf altijd nog zeggen: zie je wel!

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures