Films en seriesFilms en series

dinsdag 7 augustus 2012

Nobody Did It Better

Componist Marvin Hamlisch (68) overleden


Na een kort ziekbed is gisteren eenmalig Bond-componist Marvin Hamlisch overleden. Hamlisch schreef en dirigeerde de muziek voor The Spy Who Loved Me. Ook de titelsong Nobody Does It Better, gezongen door Carly Simon, is van zijn hand. Marvin Hamlisch is 68 jaar geworden.


Huiscomponist John Barry bleek voor de tiende film in de Bond-reeks niet beschikbaar, dus stapte producer Cubby Broccoli, voor zijn eerste solofilm na de breuk met compagnon Harry Saltzman, naar de Amerikaanse componist Marvin Hamlisch.

Bekend is de typische discosound van het nummer Bond 77, dat voor het eerst te horen is als Bond (Roger Moore) de berg Asgard afglijdt op zijn ski's. Het geeft de aloude James Bond Theme een frisse klank.Voor de titelsong greep Hamlisch terug naar Mozart. Volgens eigen zeggen schreef het nummer, na de klassieke intro, zichzelf. Zijn toenmalige echtgenote Carole Bayer Sager stelde Nobody Does It Better voor, aanvankelijk als titel voor een Bond-film, maar dat ging er bij Broccoli niet in. Maar wél als titel voor de begintune.

En zo geschiedde, voor het eerst in de 15-jarige geschiedenis van de Bond-films werd de titelsong níet vernoemd naar de film zelf - maar is 'like heaven above me, the spy who loved me' wel te horen in de song.Marvin Hamlisch is winnaar van drie Oscars, vier Grammy's, vier Emmy's, een Tony, drie Golden Globes en de Pulitzer Price. Zie ook marvinhamlisch.com.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures