Films en seriesFilms en series

zondag 4 november 2012

Craig wil Mendes ook voor Bond 24

Bond-acteur Daniel Craig probeert Skyfall-regisseur Sam Mendes terug te krijgen voor het volgende filmavontuur van 007. Dat zegt de Britse acteur in de Sunday Express.

Daniel Craig en Sam Mendes op de set van Skyfall (2012)

Ook al heeft Craig het niet zelf voor het zeggen, zijn bemiddeling zorgde er drie jaar geleden wel voor dat Mendes in contact kwam met Bond-producers Broccoli en Wilson.

Craig geeft aan dat hij en Mendes vol ideeën zitten over de volgende Bond-film. Er is nog een aantal zaken niet aan bod gekomen bij Skyfall, waar het tweetal graag mee aan de slag gaat. Daniel Craig zegt het erg prettig te vinden om met de regisseur te werken - eerder deed hij dat al in de Amerikaanse gangsterfilm Road to Perdition.

Het is bij de huidige Bond-films (lees: sinds 1995) zeer ongebruikelijk dat een regisseur direct terugkeert voor een tweede film. Martin Campbell mocht zowel GoldenEye (1995) als Casino Royale (2006) regisseren, maar daar zaten drie films en dus drie andere regisseurs tussen.

Bond-regisseurs John Glen, Michael Apted en Martin Campbell tijdens de blu-ray kick-off

John Glen is de laatste geweest die direct teruggevraagd is om na For Your Eyes Only (1981) terug te komen als regisseur. Uiteindelijk heeft hij, tot en met Licence to Kill (1989), achter elkaar vijf Bond-films gemaakt en is daarmee recordhouder.

Zie hier een overzicht van alle Bond-regisseurs.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures