Films en seriesFilms en series

donderdag 15 november 2012

Skyfall-titels zonder tekst

De prachtige titels die Daniel Kleinman voor Skyfall maakte, maar dan zonder tekst:Is dit meteen de videoclip van het nummer?

Vanaf For Your Eyes Only (1981) wordt bij iedere Bond-song een bijbehorende clip gemaakt. Van Adele kennen we enkel deze versie. 

Toevallig bestaat die eerste Bond-clip van For Your Eyes Only uit precies dezelfde beelden (van Maurice Binder) als in de film te zien zijn. Maar dat was goed verklaarbaar, omdat zangeres Sheena Easton de enige artiest is die in de begintitels optreedt. Zodat deze beelden prima als clip door konden gaan. Maar Adele is nergens te zien.
Ondanks dat zij op het moment van de opname hartstikke zwanger was, kan dat toch geen excuus zijn?
Leuk detail bij die videoclips, is dat de huidige maker van de titels, Daniel Kleinman, de officiële clip van Licence to Kill (1989) heeft gemaakt. Met duidelijke knipogen naar de grote meester Maurice Binder. Zes jaar later mocht Kleinman zijn eerste titels voor GoldenEye (1995) maken.


Met dank aan The GoldenEye Dossier voor de titels van Skyfall!

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures