Films en seriesFilms en series

dinsdag 20 november 2012

Purvis en Wade stoppen met Bond

Logan en Mendes bezig met verhaallijn Bond 24


Scenarioschrijvers Neal Purvis en Robert Wade hebben aangekondigd dat Skyfall hun laatste Bond-film is geweest. Eigenlijk zouden ze al stoppen na Quantum of Solace (2008), maar achteraf is het duo toch blij dat ze er met Skyfall nog één knaller aan hebben toegevoegd. Dat lieten de schrijvers gisteren weten tijdens een masterclass voor het Doha Tribeca Film Festival in Qatar.

Robert Wade (links) en Neal Purvis tijdens de masterclass in Qatar

Eind vorige maand werd al bekend dat schrijver John Logan solo aan Bond 24 werkt. Purvis en Wade voegen daaraan toe dat ook regisseur Sam Mendes bij de opzet van de komende Bond-film betrokken is. Of hij wederom de regie op zich neemt, is niet bekend.

Neal Purvis en Robert Wade werden eind jaren negentig benaderd voor The World Is Not Enough. Opmerkelijk, geeft het tweetal nu aan, aangezien zij destijds nog groentjes waren en slechts twee van hun scripts waren verfilmd. Ook waren zij hoogst verbaasd dat ze direct in contact kwamen met de top van de Bond-films, producers Barbara Broccoli en Michael G. Wilson. In de filmwereld is het niet ongebruikelijk dat zulke contacten via allerlei omwegen lopen.

Na vijf aaneensluitende Bond-films sinds 1999 is het mooi geweest. Het schrijversduo is, mede door hun bijdragen, tevreden met de status die Bond op dit moment heeft, Skyfall is immers de best bezochte Bond in vijftig jaar.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures