Films en seriesFilms en series

zondag 12 januari 2014

Tijl Beckand op zoek naar Hans de Vries

Tijl Beckand wil een documentaire over James Bond-kandidaat Hans de Vries maken. Dat heeft de Bond-fan gezegd in het RTL-programma Life 4 You.

Hans de Vries zat ooit bij de laatste vijf voor de hoofdrol in On Her Majesty's Secret Service (1969). Zoals iedereen weet is George Lazenby er toen met de hoofdprijs vandoor gegaan. Van Hans de Vries heeft daarna eigenlijk nooit meer iemand gehoord.

Hopelijk gaat het Beckand lukken en loopt de productie inmiddels. In december heb ik hier contact over gehad. De eerste vraag was: leeft Hans de Vries nog? Ik kon daar niet direct bij helpen, maar ben nog geen overlijdensbericht tegengekomen. Geen nieuws is goed nieuws, en qua leeftijd zal hij ergens halverwege de zeventig zijn. De kans dat De Vries nog leeft is daarom best groot.

Screentest Hans de Vries voor On Her Majesty's Secret Service

En waarom van alle interessante namen nu precies deze figuur? Die naam natuurlijk! Hans de Vries. Dat kun je je toch gewoon niet voorstellen als James Bond? Er moeten een Nederlandse connectie zijn, kan niet anders. Als je zijn IMDb-profiel bekijkt, zie je ook dat hij een aantal Nederlandsklinkende rollen heeft gespeeld, zoals 'Jan Meers' en 'derde Nederlandse zakenman', en 'barman', klinkt ook wel Hollands.

Beste Tijl, mocht het een doodlopend spoor worden, wat ik oprecht niet hoop, dan heb ik nog een alternatief: de verloren tracks van Moonraker. Een pracht van een soundtrack door John Barry, waar slechts een klein deel van op de plaat is verschenen. Er móet meer zijn. Jij, als muziekman, je liep laatst nog door Parijs, daar moet volgens mij de schat liggen. Bijna vergaan, onder een dikke laag stof bij de Davout Studio. Wat is er met deze tapes gebeurd? Waarom hebben we nooit een complete soundtrack gehoord? En wat was John Barry teleurgesteld toen hij het eindresultaat in de film hoorde! Compleet verkracht! Hij had zulke grootste plannen met deze film. En eerlijk is eerlijk, het is heel mooi geworden, maar het had zoveel mooier kunnen zijn. Tijl, red ons. Vind die verloren tracks! De wereld zal dankbaar zijn...

1 opmerking:

Anoniem zei

Inderdaad, helemaal mee eens. Zo jammer, dat er nooit geen fatsoenlijk soundtrack van Moonraker is uitgebracht die volledig en completer is (geldt trouwens in mindere mate ook voor The Man with the Golden Gun).
De muziek is werkelijk geniaal, maar klinkt vooral ook heel dof en hol. Jammer dat dat nu uitgerekend voor deze soundtrack zo is.

Groeten,
Rudi


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures