Films en seriesFilms en series

donderdag 6 april 2017

Gemma Arterton zou rol in Bond-film nu afslaan

Voormalig Bond-girl Gemma Arterton uit Quantum of Solace (2008) zou vandaag de dag een rol in een Bond-film afslaan. Dat zegt de actrice in de Evening Standard.

Gemma Arterton als agent Fields samen met Daniel Craig als James Bond

Arterton is niet bijzonder trots op haar vroegere werk, de James Bond-film waarin zij bijna tien jaar geleden te zien was, niet uitgesloten. Ze nam het werk vooral aan om te mógen acteren. Het werken aan Quantum of Solace heeft ze overigens, als 21-jarige vers van de toneelschool, wel als plezierig ervaren. Maar op de vraag of ze een rol als Bond-girl opnieuw zou aanvaarden, is haar antwoord resoluut 'nee'.

De 22e Bond-film uit de reeks, de tweede met Daniel Craig in de hoofdrol, wordt algemeen gezien als een zwakkere aflevering. De film lijkt in de loop der jaren beter gewaardeerd, zo ervaart ook regisseur Marc Forster in een interview van vorig jaar, waarin hij aangeeft dat hij eigenlijk met het project had willen stoppen.

Naar mijn mening is het optreden van Arterton juist één van de troeven van de film. Haar performance is pittig, leuk en opvallend. En de manier waarop zij aan haar einde komt, is een regelrecht eerbetoon aan een klassieker. Een rol waar zij zich beslist niet voor hoeft te schamen.

Olie is het nieuwe goud, het einde van agent Fields

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures