Films en seriesFilms en series

zaterdag 8 april 2017

Quantum-acteur Tim Pigott-Smith overleden

De Britse acteur Tim Pigott-Smith is gisteren onverwacht overleden. Pigott-Smith had een kleine rol als minister van Buitenlandse Zaken in Quantum of Solace (2008). Hij is 70 jaar geworden.


In Nederland werd Pigott-Smith vooral bekend door de veertiendelige serie The Jewel in the Crown, door de VARA uitgezonden in de lente van 1984 als De parel in de kroon, met hoofdrollen voor onder meer Charles Dance uit For Your Eyes Only en Art Malik uit The Living Daylights, een verhaal over de laatste jaren van het Engelse kolonialisme in India. Pigott-Smith werd voor zijn rol in deze serie beloond met een BAFTA.

In Quantum of Solace heeft hij een kort optreden als minister van Buitenlandse Zaken die M op het matje roept omdat haar agent James Bond zijn boekje weer eens te buiten is gegaan. Hij is bang dat 007 is overgelopen naar de vijand en eist dat zijn baas hem terugroept.

Tim Pigott-Smith speelde in zijn vijftigjarige carrière in talloze film-, toneel- en tv-producties, zoals Doctor Who, Midsomer Murders, Silent Witness en Downton Abbey

Eerder dit jaar werd hij nog geëerd met een OBE. Maandag zou hij aan een nieuwe theatertour beginnen met het stuk Death of a Salesman.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures