Films en seriesFilms en series

donderdag 9 mei 2019

Bond-girls volgens Phoebe Waller-Bridge

De Engelse tv-schrijfster/actrice Phoebe Waller-Bridge is door Eon Productions ingehuurd om Daniel Craigs tegenspeelsters in Bond 25 ‘een gevoel van echtheid’ mee te geven. Dat schrijft de BBC vandaag naar aanleiding van een gesprek dat Waller-Bridge had met The Hollywood Reporter.

Phoebe Waller-Bridge (Foto: The New York Times)

De schrijfster zegt enthousiast te zijn over het nieuwe filmproject, waarvan de cast twee weken geleden bekend werd gemaakt. Op de vraag of zij iets van de feministische humor, bekend vanuit haar tv-werk, aan het James Bond-script heeft kunnen toevoegen, reageert zij weinig concreet. Beroepsgeheim.

De Bond-girls, of meer gewenst ‘Bond-vrouwen’, uit de Bond-films met Daniel Craig, zijn stuk voor stuk sterke personages, aldus Waller-Bridge. Aan haar de taak die lijn voor deze film door te zetten.

Daniel Craig met zijn Bond-vrouwen uit Bond 25: Léa Seydoux (Madeleine), Ana de Armas (Paloma), Naomie Harris (Moneypenny) en Lashana Lynch (Nomi)

Het is voor het eerst sinds de tweede film, From Russia with Love (1963), dat er met Phoebe Waller-Bridge weer een vrouw tussen de schrijvercredits van een James Bond-film staat.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures