Films en seriesFilms en series

dinsdag 14 mei 2019

‘Opnamen Bond 25 tijdelijk stilgelegd’

De opnamen van de nieuwe James Bond-film zijn tijdelijk stilgelegd wegens een enkelblessure van hoofdrolspeler Daniel Craig. De 51-jarige acteur zou volgens diverse Britse tabloids, zoals The Sun de Daily Star en Express, eind vorige week een val hebben gemaakt, waarna hij op stel en sprong naar New York is teruggereisd om zich te laten onderzoeken. Aldus onbevestigde bronnen in niet al te betrouwbare kranten.

Bij zijn eerste Bond-film Casino Royale (2006) zei Craig al dat je als James Bond nu eenmaal blauwe plekken hoort op te lopen, anders doe je iets niet goed. En zo heeft de inmiddels vijfvoudig 007 er al heel wat voor de kiezen gehad: bij zijn eerste optreden raakte hij twee tanden kwijt, bij de opnamen van Quantum of Solace (2008) scheurde hij onder meer een spier in zijn schouder en bij Spectre (2015) werden de opnamen enkele weken stilgelegd door een knieoperatie van de hoofdrolspeler.

Dergelijke ongevallen gebeuren nu eenmaal op een filmset, en daar kan zo'n productie best wel tegen. Het moet alleen niet dagelijks gebeuren.

Recent voorbeeld is Tom Cruise in de laatste Mission: Impossible, die tijdens een sprong zijn enkel brak en de scène gewoon afmaakte. Dat werd gelijk een mooie reclamestunt.Regisseur Cary Fukunaga plaatste vorige week vrijdag een foto op zijn Instagram met de tekst: ‘It’s a wrap on Jamaica, next up...’ Waarbij het lijkt alsof de opnamen op Jamaica er gewoon op zitten en het filmteam zonder problemen door kan gaan naar de Pinewood Studios, zoals gepland. Niets over Craigs enkel.

Cary Fukunaga: ‘It’s a wrap on Jamaica, next up...’

Het is gebruikelijk dat tijdens de afgeschermde studio-opnamen weinig tot geen beelden naar buiten komen. Acteur Jeffrey Wright liet via social media wel weten dat hij in Engeland is, door foto's van het Pinewood-terrein te delen.

Of de berichten over Daniel Craigs enkel inderdaad waar zijn, zullen we ooit wel eens horen. Dat dit tijdelijke ongemak het opnameschema van Bond 25 zodanig in de war schopt dat de nieuwe Bond-film voor de zoveelste keer wordt opgeschoven, is uitgesloten.

Dus geen nood, wat er ook is gebeurd, Bond 25 verschijnt gewoon op 9 april 2020 in de Nederlandse bioscoop.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures