Films en seriesFilms en series

donderdag 16 mei 2019

Noorse Atlantic Road als filmdecor Bond 25

Het James Bond-filmteam keert binnenkort terug naar Noorwegen om opnamen te maken op de Atlantic Road, een spectaculair bouwwerk van 8 kilometer lang dat enkele eilanden met elkaar verbindt. De Antlantischeweg, waar in de jaren 80 zes jaar aan werd gebouwd, telt acht bruggen.

Atlantic Road

Het bedrijf Nord Helicopter heeft een verzoek ingediend om het luchtruim boven de Atlantischeweg van 5 tot 14 juni af te sluiten, zodat er gefilmd kan worden met helikopters, meldt Norsk Rikskringkasting.

De Noorse overheid financiert de nieuwe Bond-film met 5 miljoen euro. Nog vóór het officiële startschot enkele weken geleden op Jamaica werd gegeven, werden eind maart al opnamen gemaakt in Noorwegen.

Naast Noorwegen is er al gefilmd op Jamaica. Een groot deel van de opnamen van Bond 25 zal plaatsvinden in Italië, waar vanaf half augustus ruim een maand voor het filmen is uitgetrokken. Naar verluidt bevindt de filmploeg zich momenteel in de Pinewood Studios nabij Londen, in afwachting van de terugkeer van Daniel Craig.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures