Films en seriesFilms en series

donderdag 2 mei 2019

Boek ter viering van 25 jaar GoldenEye

Van de Argentijnse James Bond-fan Nicolás Suszczyk verschijnt volgende maand het boek The World of GoldenEye, een uitgebreide studie van de zeventiende Bond-film die volgend jaar een kwart eeuw geleden werd gemaakt.


GoldenEye is niet alleen het debuut van Pierce Brosnan als 007, schrijft Suszczyk, het is de film die de Bond-serie heeft gered na een afwezigheid van zes jaar waarin de toekomst van James Bond aan een zijden draadje hing. Onder gamers werd de titel GoldenEye wereldberoemd door het enorme succes van de gelijknamige videogame voor Nintendo 64.

Aldus de auteur is The World of GoldenEye een uitgebreide analyse van een van de beste James Bond-films ooit gemaakt en beschrijft het boek de impact die de film heeft gehad op een nieuwe generatie Bond-fans die doet denken aan de 007-rage in de jaren 60.

Onze Famke Janssen met Pierce Brosnan en Izabella Scorupco in GoldenEye (1995)

Het creatieve proces achter de film, de opkomst van een relatief onbekende internationale cast en het Koude Oorlog-thema, zijn onderwerpen die Suszczyk aansnijdt om aan te tonen dat GoldenEye onterecht een vergeten filmklassieker is.

The World of GoldenEye verschijnt op 8 juni 2019, de dag de Pierce Brosnan 25 jaar geleden officieel tot nieuwe James Bond werd benoemd. Voor meer informatie: GoldenEye Dossier.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures