Films en seriesFilms en series

zondag 14 juli 2019

De nieuwe nul-nul-zeven...

De discussie over wie de nieuwe 007 moet worden, is al zo oud als Sean Connery's bekendmaking niet voor eeuwig de rol van de geheim agent te blijven spelen, meer dan een halve eeuw geleden. De laatste jaren gaan er vingers op voor een niet-mannelijke James Bond en voor een niet-Kaukasische 007. Daar hebben de makers van Bond 25 nu iets op gevonden, meldt Daily Mail dit weekend.


Zolang Daniel Craig James Bond is, hebben we geen nieuwe 007 nodig, luidt al jaren mijn doodsimpele repliek. De discussie over wie de nieuwe Bond moet worden, is bij voorbaat een onzindiscussie; het zijn geen verkiezingen, wij hebben hier totaal niets over te zeggen. Was dat wel het geval geweest, dan had Daniel Craig nooit de kans gekregen zich te mogen bewijzen als 007. Daarbij zal Eon Productions bij de volgende ronde voor een tamelijk onbekende naam kiezen. Craig, Brosnan en Dalton waren geen van allen een begrip toen zij de wereldberoemde rol op zich namen.

Albert R. Broccoli's Eon Productions Ltd. presents Daniel Craig as Ian Fleming's James Bond in Bond 25. Tot zover niets nieuws, maar...


James Bond en 007 zijn synoniem aan elkaar, maar 007 is niets anders dan een codenaam. Aangezien Bond, in ieder geval aan het begin van de nieuwe film, een teruggetrokken bestaan leeft op Jamaica, is er iemand anders die de codenaam heeft overgenomen. Een logisch gevolg.

Toen George Lazenby als James Bond in On Her Majesty's Secret Service (1969) zijn ontslag indiende, versprak hij zich even toen hij de telefoon beantwoordde: „Double-o... James Bond here.” Timothy Dalton mocht in Licence to Kill (1989) zijn licence to kill inleveren toen hij M's orders negeerde en was op dat moment geen 007 meer.

Licence revoked voor Timothy Dalton in Licence to Kill (1989)

Hoe en of Bond zijn 007-nummer in Bond 25 terug weet te krijgen, mag wat mij betreft een verrassing blijven tot april volgend jaar. Dát dit hem ooit gaat lukken, is evident. Want, en dit is een scoop, Daniel Craig keert in Bond 26 nog eenmaal terug als James Bond 007, waarin hij samen met Christoph Waltz, voor de derde keer als Blofeld, de ultieme strijd aangaat. Hiermee wordt het tijdperk-Craig afgesloten met het laatste deel in de Blofeld-trilogie.

Bond 26 verschijnt op 5 oktober 2022, op de kop af het diamanten jubileum van de eerste Bond-film Dr. No...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures