Films en seriesFilms en series

vrijdag 16 augustus 2019

Recordbedrag voor Bonds Aston Martin DB5

‘Most famous car in the world’ levert 6 miljoen op


Een Aston Martin DB5 die werd gebruikt voor de promotie van de Bond-film Thunderball (1965) is verkocht voor 5,7 miljoen euro. Dat is een record voor een auto van de filmspion.De auto uit 1965 is niet gebruikt voor opnames van de film, maar is wel voorzien van echt werkende snufjes die zijn te zien. Achtervolgers kunnen bijvoorbeeld worden afgeschud door de kentekenplaat te roteren (kies B, S, of F voor een Britse, Zwitserse of Franse nummerplaat).

Als dat niet lukt zijn er geheime compartimenten waaruit spijkers of olie op de weg kan worden gedumpt. Ook werken de bandensnijders die in de velgen zijn verstopt. De auto mag gewoon op de weg rijden, gebruik van de gadgets wordt niet aangeraden.

Bij een aantal andere aanpassingen moet de nieuwe eigenaar, die anoniem wil blijven, fantasie gebruiken. De schietstoel werkt niet en ook de verborgen geweren kunnen niet echt vuren (al kan er wel geknald worden met perslucht).

Bron: NOS

En verder hierover gebabbeld bij:

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures