Films en seriesFilms en series

zaterdag 28 september 2019

Horowitz wil derde Bond-boek schrijven

Anthony Horowitz staat open voor een derde James Bond-boek, aldus de Britse auteur tegenover RadioTimes. Na Trigger Mortis (2015) en Forever and a Day (2018) zit er minimaal nog een derde in zijn pen om een trilogie compleet te maken.

Anthony Horowitz (Foto: Francesco Guidicini)

Het enige struikelblok op dit moment: Horowitz heeft helemaal geen tijd om een nieuw James Bond-avontuur te bedenken. Zodra dat wel het geval is, grijpt hij de kans met alle plezier aan.

Zijn voorgaande Bond-verhalen speelden zich beide binnen de tijdlijn van Ian Fleming af; in de jaren 50. Forever and a Day is een prequel op Casino Royale (1953) en verhaalt over hoe James Bond zijn 007-code van zijn voorganger overneemt. Trigger Mortis speelt zich af na het avontuur Goldfinger (1959), met opnieuw Pussy Galore als Bond-girl.

Horowitz vindt dat de boeken over James Bond zich in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw dienen af te spelen. Het Koude Oorlog-element is volgens de auteur een belangrijke pijler voor de sfeer van de verhalen. Dit in tegenstelling tot de films die zich aan de tijd hebben aangepast waarin ze werden gemaakt.


De moeilijkheid bij het schrijven van een James Bond-boek, zit hem volgens Horowitz in het benaderen van de Fleming-stijl; omdat de geestelijk vader volgens zijn laatste opvolger een briljant auteur was. Horowitz wil Bond-boeken schrijven die Ian Fleming zelf geschreven zou kunnen hebben, en toch een compleet nieuw verhaal vertellen. Het bedenken van acties en verhaallijnen die nog niet in de Bond-boeken of -films zijn gebruikt en het uitpluizen van de juiste hoofdstuktitels, is een enorme uitdaging voor Horowitz. En het kost ontzettend veel tijd.

De James Bond-boeken van Anthony Horowitz zijn niet in een Nederlandse vertaling uitgegeven. De auteur eerder tegenover Bond Blog: ‘I’m afraid the Netherlands have never been keen on my work...’

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures