Films en seriesFilms en series

maandag 23 september 2019

Sid Haig (80) uit Diamonds Are Forever overleden

De Amerikaanse acteur Sid Haig is zaterdag overleden, meldt onder meer Variety vandaag. Haig was te zien als een van de gangsters die James Bond ophaalt in Las Vegas, als Bond met het lichaam van Peter Franks, met daarin de diamanten, vanuit Amsterdam naar Amerika reist.


Sid Haig als Captain Spaulding
Haig is vooral bekend geworden in het horrorgenre. Zo speelde hij in een zestal films van Rob Zombie, waarvan 3 from Hell vorige week in première ging. Hierin speelt Haig voor de derde keer het personage Captain Spaulding. Daarnaast werkte de acteur veel samen met regisseur Jack Hill en was hij onder meer te zien in films van John Boorman, George Lucas en Quentin Tarantino.

Haigs rol in Diamonds Are Forever is gering en hij is er nauwelijks herkenbaar zonder zijn later karakteristieke baard. Hij heeft slechts twee zinnen in de film, waaronder deze leuke:

Gangster #1: „The stiff, ehm, the deceased back there. Your brother, Mr. Franks?”
Bond: „Yes, it was.”
Gangster #2: „I got a brother.”
Bond: „Small world...”

Sid Haig (midden) met links Michael Valente, rechts Marc Lawrence en Lana Wood in Diamonds Are Forever (1971)

Sid Haig overleed zaterdag aan de complicaties van een val eerder deze maand. Hij is 80 jaar geworden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures