Films en seriesFilms en series

woensdag 6 oktober 2021

Ex-vrouw Roger Moore overleden

Luisa Mattioli is overleden, melden diverse Britse tabloids vandaag. Mattioli was de ex-vrouw van Roger Moore en de moeder van hun drie kinderen. Mattioli was getrouwd met Moore van 1969 tot en met 2000. Het paar ging in 1993 uit elkaar.


De Italiaanse actrice Luisa Mattioli leerde haar latere echtgenote kennen op de set van Il ratto delle sabine (1961), waarin de toekomstige James Bond-acteur de hoofdrol speelde. Moore was op dat moment echter nog getrouwd met zangeres Dorothy Squires, die hij weer had ontmoet toen hij getrouwd was met zijn eerste echtgenote Doorn Van Steyn.

Mattioli was getrouwd met Moore tijdens zijn loopbaan als James Bond. Van haar eigen acteercarrière is sinds haar relatie met de acteur niets meer terechtgekomen.

In 1963 werd hun dochter Deborah geboren, gevolgd door zoon Geoffrey in 1966. Zoon Christian kwam ter wereld in 1973 toen zijn vader net zijn eerste Bond-film Live and Let Die had gemaakt. Deborah is in navolging van haar ouders ook actrice geworden. Zo is zij onder meer te zien als stewardess in de Bond-film Die Another Day (2002). Kleindochter Ambra (1998), de dochter van Geoffrey, acteert ook.


In 1993 kreeg Roger Moore een relatie met Kiki Tholstrup. Mattioli weigerde echter om te scheiden, waarna de ex-James Bond pas in 2002 met Tholstrup in het huwelijksbootje kon stappen. Moore had Tholstrup leren kennen via Mattioli; de vrouwen waren eerder bevriend.

Roger Moore overleed in 2017 op 89-jarige leeftijd. Luisa Mattioli is lange tijd verbitterd geweest dat Moore haar na een huwelijk van 24 jaar verliet. Later hebben de twee zich volgens de familie alsnog verzoend.

Luisa Mattioli overleed in Zwitserland. Ze was al langere tijd ziek. Ze is 85 jaar geworden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures