Films en seriesFilms en series

woensdag 21 september 2022

Nieuwe James Bond moet minstens tien jaar mee

Bond-bazen Barbara Broccoli en Michael G. Wilson zoeken naar een James Bond-acteur die tien tot twaalf jaar de rol van de geheim agent wil vertolken. Dat zegt het tweetal in een interview met Variety. Hoewel het een gewilde rol is, brengt James Bond ook een niet te onderschatten verplichting met zich mee.

Barbara Broccoli en Michael G. Wilson met hun CBE’s in juni dit jaar

Mede door zijn toewijding aan de Bond-rol, was oud-007 Daniel Craig al die jaren maar met moeite binnen te houden, verklaart het producentenduo. Craig was redelijk jong toen hij de rol aannam; 37 jaar, en geen ‘begin 30’, zoals Wilson in het artikel beweert. Mede daardoor kon Daniel Craig lang doorgaan als James Bond; hij was 51 toen No Time to Die in 2019 werd opgenomen.

De wens van de producenten valt overigens niet in lijn met veel voorgaande Bond-acteurs. In de officiƫle serie is Roger Moore, die van 1973 tot en met 1985 James Bond gestalte gaf, de enige naast Daniel Craig die het langer dan tien jaar heeft volgehouden. Al die anderen hebben minder dan tien dienstjaren uitgezeten.

Het eerste beeld van Daniel Craig als James Bond in oktober 2005

Het is van belang dat de nieuwe kandidaat een lange adem heeft en het ziet zitten om zich voor langere tijd aan een filmproject (plus vervolgen) te verbinden. Wie toehapt moet, naast de roem en glorie die de rol met zich meebrengt, bereid zijn een hoop heisa op zijn hals te halen.

Daarmee vallen gelauwerde acteurs als Idris Elba, Tom Hardy en Michael Fassbender automatisch af: te oud om het tien jaar vol te houden en te bekend om zich jarenlang in het zweet te werken voor His Majesty The King. Cary Grant had begin jaren 60 voor zijn goede vriend Cubby Broccoli best de rol van James Bond willen spelen. Zij het eenmalig.

Cary Grant (rechts) als getuige van het huwelijk van Albert en Dana Broccoli

Het is door alle mitsen en maren die aan de rol kleven, een enorme uitdaging de juiste man te vinden. Want James Bond blijft wel een man, heeft Barbara Broccoli tijden geleden al eens verklaard. Hij zal opnieuw moeten worden uitgevonden, maar zal geen geslachtsverandering ondergaan.

Overigens is de zoektocht naar de nieuwe James Bond nog niet in volle hevigheid losgebarsten: ‘it’s still early days’, aldus de producenten. Opnamen voor Bond 26, zoals de nieuwe film in de voorbereidingen wordt genoemd, beginnen niet eerder dan 2024.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures