Films en seriesFilms en series

vrijdag 16 september 2022

Honderd jaar Guy Hamilton

Guy Hamilton was nooit beroerd over zijn James Bond-films te praten. Met plezier vertelde de regisseur van vier Bond-klassiekers over zijn avonturen op de filmset. Hamilton was de regisseur die het plezier van de films die hij maakte hoog in het vaandel had staan. Vandaag markeert de honderdste geboortedag van de Bond-veteraan.

Guy Hamilton overleed in 2016 op 93-jarige leeftijd na een productief leven. Zijn nalatenschap is van onmisbare waarde voor de James Bond-geschiedenis.

Goldfinger is de Bond-klassieker bij uitstek; Diamonds Are Forever de terugkeer van oer-Bond Sean Connery; Live and Let Die de introductie van een nieuwe, Roger Moore, die een blijvertje bleek te zijn en zelfs bij The Man with the Golden Gun, volgens Hamilton zelf zijn minst geslaagde Bond-productie, blijft er genoeg te smullen, al is het maar om Christopher Lee in zijn iconische schurkenrol.

John Glen, de regisseur van alle vijf de Bond-films uit de jaren tachtig, is recordhouder onder de 007-filmmakers. Daarna meldt voorganger Hamilton zich met vier Bond-films. Films met een hoog entertainmentgehalte die na al die jaren nog niets aan kracht hebben ingeboet.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures