Films en seriesFilms en series

donderdag 29 juni 2023

Cubby Broccoli geëerd in Calabrië

Oud-Bond-producent Albert R. ‘Cubby’ Broccoli is in het Italiaanse Calibrië geëerd met een buste en een studiebeurs in zijn naam, meldt 007.com. Het beeld zal vanaf komende weken te bewonderen zijn in het Italiaanse plaatsje Carolei.


Hoewel Cubby Broccoli in 1909 werd geboren in New York, waren zijn ouders Italiaanse immigranten die rond de vorige eeuwwisseling neerstreken in de Verenigde Staten.

Bij de onthulling gisteren was Broccoli’s nageslacht aanwezig: dochters Barbara en Tina Broccoli, zoon Tony Broccoli en stiefzoon Michael G. Wilson, die samen met halfzus Barbara Broccoli al jarenlang de scepter zwaait bij de Bond-films. Het viertal is gelijk ereburger van Carolei gemaakt. De Italiaanse acteurs Giancarlo Giannini en Caterina Murino (beide uit Casino Royale) zijn ook present tijdens de tweedaagse festiviteiten.

Gisteren was het 27 jaar geleden dat Albert R. Broccoli overleed.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures