Films en seriesFilms en series

woensdag 6 december 2023

Denny Laine van Wings overleden

Say live and let die

Denny Laine, de medeoprichter van The Moody Blues en Wings, is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden. De Britse zanger en gitarist kampte met een longziekte. In 1973 verzorgden Paul McCartney en zijn Wings het titelnummer voor de James Bond-film Live and Let Die.


„Mijn lieve man is vanochtend vroeg vredig overleden”, schreef Laines vrouw Elizabeth Hines gisteren op het Facebook-account van haar man, die eigenlijk Brian Frederick Arthur Hines heette. „Hij en ik geloofden allebei dat hij zijn tegenslagen zou overwinnen en zou terugkeren naar het revalidatiecentrum en uiteindelijk naar huis.”

Laine was in 1964 een van de oprichters van The Moody Blues en zong onder meer op het nummer Go Now, de eerste hit van de groep. In 1966 stapte hij uit de band.

Samen met Paul McCartney richtte hij in 1971 de band Wings op. McCartneys toenmalige vrouw Linda was ook onderdeel van de band.

Denny Laine (boven) met Linda en Paul McCartney

Laine was de gitarist van Wings totdat de groep in 1981 uit elkaar ging. Hij bleef wel contact houden met McCartney en speelde nog mee op meerdere albums van de voormalige Beatle.
Daarna bracht Laine nog meerdere soloalbums uit. Zijn laatste verscheen in 2008.


Bron: grotendeels NU.nl

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures