Films en seriesFilms en series

dinsdag 20 augustus 2024

Craig en Broccoli weer samen voor Othello-film

Nieuws over mogelijke locatie Bond 26 

Daniel Craig en Barbara Broccoli bundelen opnieuw hun krachten voor de verfilming van Shakespeares Othello, aldus World of Reel. Om het filmproject te financieren, is Broccoli uitgeweken naar Qatar. Saillant detail: in de deal met de Qatarezen zou ook zijn opgenomen dat Bond 26 zich gedeeltelijk in hoofdstad Doha moet gaan afspelen.

David Oyelowo en Daniel Craig in Othello (2016/2017)

De verfilming van een hedendaagse Othello heet een droomproject van de ex-James Bond te zijn. In theaterseizoen 2016/2017 stond Daniel Craig op de planken als Iago tegenover David Oyelowo als Othello, het stuk werd toen ook al geproduceerd door Barbara Broccoli. Deze moderne Othello speelt zich af tegen de achtergrond van de Irakoorlog.

Over Bond 26 is vooralsnog niets bekend, nog of de film er ooit gaat komen. Als de geldstromen James Bond naar het Midden-Oosten voeren en de Othello-deal een aanzet betekent voor een nieuwe Bond-film... Het zal niet de eerste keer zijn dat een locatie als uitgangspunt voor een Bond-verhaal dient.

De productie van de Othello-film moet volgend jaar plaatsvinden.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures