Films en seriesFilms en series

woensdag 27 augustus 2014

'Nieuwe Bond neemt ons terug in de tijd'

De verleiding is te groot om niet alvast weg te zwijmelen bij het idee van een écht klassieke Bond-film. Een Goldfinger. Een Spy Who Loved Me. Om twee perfecte blauwdrukken te noemen.

Bij het nieuws van henchman Hinx van vorige week, valt ook zonder officiële berichtgeving van alles in te vullen. EnStars doet een aardige poging.


Met het creëren van een slechterik in de stijl van Oddjob of Jaws, zouden de filmmakers ons terug in de tijd willen nemen. Geen letterlijke time warp zoals Austin Powers, maar terug naar de Bond-wereld waarin Sean Connery en Roger Moore zich begaven.

Met name deze laatste staat zo ver af van de Bond van Daniel Craig, dat het moeilijk voor te stellen is om de huidige 007 te zien vechten met een reus met stalen tanden, of hem in alle ernst een dwerg in een koffer te zien proppen.

Toch moet het gezegd dat Sam Mendes en zijn team met Skyfall oude elementen met verve hebben afgestoft. De terugkeer van Q en Moneypenny oogde fris en verre van geforceerd. We hebben zelfs met een originele U-bocht weer een mannelijke M op de troon. Het zou ze daarom zo maar kunnen lukken om met succes een Jaws-achtige de serie binnen te fietsen.

Verder noemt EnStars het tweeluik Bond 24 en Bond 25 nog maar eens. Maar dat zal waarschijnlijk tot de aftiteling van Bond 24 een verrassing blijven.

O ja. Eerdere berichten over een mogelijke terugkeer van Blofeld raken hierbij wel een beetje op de achtergrond. Maar dat terzijde...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures