Films en seriesFilms en series

dinsdag 16 september 2014

Website Designing 007 online

De website van Designing 007: 50 Years of Bond Style is online. De tentoonstelling met meer dan 500 James Bond-attributen is vanaf 12 oktober te zien in de Kunsthal Rotterdam. Rondom de tentoonstelling is er voor jong en oud genoeg 007 te beleven.Zeldzame kostuums, sfeervolle decors, gadgets, rekwisieten, storyboards en originele foto’s zijn te bewonderen in de meeslepende tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling presenteert met gevoel voor de kenmerkende Britse glamour en stijl het vakmanschap van de meest bekende en favoriete geheim agent, James Bond.

In vijf decennia heeft de filmheld een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle. Samen met vele filmfragmenten biedt Designing 007: Fifty Years of Bond Style bezoekers een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar James Bond-filmgeschiedenis.


Ontdek in de tentoonstelling aan de hand van twaalf verschillende settings — vanaf Dr. No in 1962 tot Skyfall in 2012 — de vormgeving en stijl achter het meest succesvolle filmmerk aller tijden. Meer dan 500 onvergetelijke objecten zijn te zien waaronder Roger Moore's witte smoking uit Octopussy (1983) en zijn ruimtepak uit Moonraker (1979); de oranje bikini, gedragen door Halle Berry in Die Another Day (2002); Scaramanga's gouden pistool uit The Man with the Golden Gun (1974); de afschrikwekkende zilveren tanden van Jaws, voor het eerst te zien in The Spy Who Loved Me (1977); gadgets van de 'Q-afdeling' zoals de attachékoffer uit From Russia with Love (1963); en de Aston Martin DB5 uit GoldenEye (1995), die in 2012 zijn rentree maakt in Skyfall.

Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus (Engelstalig) met essays van de curators van de tentoonstelling, en van Ian Fleming biograaf Andrew Lycett. De prijs bedraagt € 38,50.

De tentoonstelling is samengesteld met exclusief materiaal uit de archieven van EON Productions in opdracht van het Barbican Londen door gastcurator Bronwyn Cosgrave, Oscar-winnende kostuumontwerper Lindy Hemming en ontwerper Ab Rogers.


Openingstijden

 • Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
 • Zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur
 • Maandag, 25 december en 1 januari gesloten
 • Extra open op maandag 20 oktober en 29 december 11.00 - 17.00 uur

Toegangsprijzen

 • Volwassenen €11
 • Groepen (min. 15 pers) €8,50
 • CJP/studenten t/m 26 jaar €6
 • Jeugd 6 t/m 18 jaar €2
 • Kinderen t/m 5 jaar gratis
 • Kunsthal Vriend, Cirkel en Zakenkring gratis
 • Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, Leden Vereniging Rembrandt gratis
 • Museumparkticket €27,50


Events & arrangementen

Events

Extra events tijdens de looptijd van de tentoonstelling zoals lezingen en filmvoorstellingen worden via www.kunsthal.nl bekend gemaakt.

Pop-up Store

De speciale Pop-up Store in de tentoonstelling verkoopt onder meer publicaties, posters en accessoires van James Bond.

Educatie

James Bond speurtocht

Kinderen gaan aan de slag met een ‘Top Secret File’. Met deze speurtocht volgen de kinderen als een echte ‘James Bond’ een bepaalde verhaallijn van één van de Bond films en proberen het mysterie op te lossen. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Kunsthal.

Maak samen met je klas een Bond-trailer

Neem met je klas deel aan de workshop van Digital Playground; centrum voor praktijkgerichte media-educatie in Rotterdam. Na een bezoek aan de tentoonstelling maken de leerlingen bij Digital Playground een filmtrailer in Bondstijl. Ze acteren, filmen en monteren zelf een verhaal, passend bij de stijl van James Bond. Voor meer informatie: www.digitalplayground.nl/rotterdam, reserveren kan via 010 4126031.


Rondleidingen

Kijk voor informatie en het reserveren van een rondleiding door Urban Guides op www.kunsthal.nl.

Kunsthal Designing 007 arrangement

De Kunsthal biedt tijdens de tentoonstelling een bijzonder arrangement voor bedrijven. Ontdek samen met uw relaties, medewerkers en klanten de wereld van innovatie en actie, stijl en aantrekkingskracht van de meest bekende en favoriete geheim agent, James Bond.

Het Designing 007 arrangement bestaat uit:
 • Ontvangst met cocktail in het Kunsthalcafé
 • Een bezoek én rondleiding door de tentoonstelling
 • Borrel met luxe hapjes
 • Goodie bag met onder meer het James Bond ‘paspoort’
Het Designing 007 arrangement is geschikt voor groepen van min. 50 tot max. 100 personen (€75 euro per persoon excl. btw). Het arrangement geldt van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, en niet tijdens de herfst- en kerstvakantie in verband met bezoekersdrukte. Buiten reguliere openingstijden van de Kunsthal is het arrangement (met meerkosten vanwege langere openstelling) ook te boeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sarah Slootweg via slootweg@kunsthal.nl.


Mainport Hotel package

Mainport, het officiële partner hotel van Designing 007: Fifty Years of Bond Style, geeft toegang tot alle continenten van de wereld in een 5 sterren design setting. Uniek gelegen aan de oevers van de Maas, met adembenemend uitzicht over het water. Laat je meeslepen in een luxe lifestyle van cocktails en dromen, valet parking, butler service en exceptionele drinks & bites. Mainport ontspant door ’s werelds beste spa faciliteiten in de kamers en in Spa Heaven. Mainport is op loopafstand van vele hotspots zoals de Kunsthal.

Designing 007 hotelarrangement

 • Overnachting in king-size City XL kamer met whirlpool, walk-in shower en spiegel-tv
 • Live-cooking ‘Champagne’ ontbijtbuffet
 • Een cocktail in cocktailbar ‘on The Rocks’
 • Bezoek aan Designing 007: Fifty Years of Bond Style in de Kunsthal
 • Vrij gebruik van Spa Heaven op de 8e verdieping inclusief Finse panoramasauna, Turks stoombad, zwembad en Life Fitness Gym
 • Designing 007 goodies op de kamer
 • ‘The Explorer’ stadsplattegrond met 60 hotspots
Reserveer dit exclusieve arrangement voor slechts €79 per persoon: Reservations@mainporthotel.com / +31 10 217 5707.

Easy upgrade

Je eigen privésauna op de kamer? Reserveer de Waterfront Sauna kamer voor slechts €40 extra per kamer.

Bovenstaande arrangement is op basis van beschikbaarheid en exclusief 4,5% logiesbelasting. Kijk voor meer informatie op: www.mainporthotel.com.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures