Films en seriesFilms en series

maandag 15 september 2014

Bonds Aston Martin arriveert in Rotterdam

Niemand minder dan Pierce Brosnan in de persoon van 'Bond, James Bond' scheurde er in, de lichtgrijze Aston Martin DB5. Maandagmiddag dook deze wereldberoemde klassieker uit GoldenEye opeens op in Rotterdam.


Onder grote geheimhouding en strenge veiligheidsmaatregelen werd de wagen van geheim agent 007 afgeleverd bij de Rotterdamse Kunsthal. Het is het eerste stuk van de tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style, die vanaf 12 oktober is te zien in de kunstinstelling aan de Westzeedijk.

"Het was een geheime operatie, maar nu dus niet meer," zegt een Kunsthalwoordvoerder. "Maar hij is nu veilig binnen. Het is het eerste object en ook gelijk een van de meest in het oog springende. De Aston Martin DB5 zal een speciale plek op de tentoonstelling krijgen. Waar hij nu staat? Nou, niet op onze parkeerplaats."

De komende weken komen meer dan 500 gadgets, kostuums en rekwisieten voor de tentoonstelling aan in Rotterdam. Samen met vele filmfragmenten zal vijftig jaar filmgeschiedenis van James Bond in de Kunsthal tot leven worden gebracht. Designing 007 was hiervoor te zien in Moskou.

Bron: AD

Commentaar: de Kunsthal zelf twittert over de Aston Martin DB5 uit Skyfall. Het ligt er maar aan welke nummerplaat het betreft: BMT 216A was te zien in Goldfinger (1964), Thunderball (1965) en Skyfall (2012). BMT 214A kwam voor in GoldenEye (1995) en Tomorrow Never Dies (1997). De Aston Martin DB5 uit Casino Royale (2006) had een nummerplaat uit de Bahama's: 56526.

1 opmerking:

JW Pepper zei

Mooi! Daar ga ik zeker naar toe!

De website is nu ook online:

http://www.kunsthal.nl/designing007/


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures