Films en seriesFilms en series

woensdag 31 januari 2018

Ben Whishaw hoopt op meer actie voor Q

Ben Whishaw uit Skyfall (2012) en Spectre (2015) hoopt dat zijn personage Q in Bond 25 meer betrokken raakt bij de actie. Dat zegt de acteur in een gesprek met de BBC.

Ben Whishaw als Q met Daniel Craig als 007 op locatie in Oostenrijk voor Spectre (2015)

In tegenstelling tot voorganger Desmond Llewelyn, die van 1963 tot en met 1999 zeventien maal gestalte gaf aan de Quartermaster van MI6, krijgt Whishaw met name in de laatst Bond-film relatief veel te doen. Hij brengt zelfs een bezoek aan 007 in de Oostenrijkse Alpen waar hij ternauwernood aan onguur kijkende types weet te ontkomen.

De Q van Llewelyn werd er ook geregeld op uitgestuurd om Bond tijdens zijn missie in een ver buitenland bij te staan, echter heeft hij nooit harder hoeven lopen dan die ene keer dat hij Jeroen Krabbé de Gasometer in Wenen op volgde.

De trappen van de Gasometer in Wenen in The Living Daylights (1987)

Toch hoopt de 37-jarige acteur stiekem dat er voor Q in de volgende Bond-film meer in het vat zit, áls hij überhaupt wordt gevraagd, want Whishaw tast nog volledig in het duister wat Bond 25 betreft.

Dat hij wederom een basisplaats krijgt, is vrijwel zeker. Net als Ralph Fiennes als M, Naomie Harris als Miss Moneypenny en Rory Kinnear als Tanner, hoort Whishaws Q inmiddels ook bij het meubilair.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures