Films en seriesFilms en series

maandag 2 april 2018

Luistertip

De collega's van James Bond Nederland hebben gisteren hun eerste podcast gelanceerd. Gespreksleider Don Zuiderman geeft samen met Bond-liefhebbers Twan Arts, Martin den Herder en Tijl Spanjers een genuanceerd beeld van Quantum of Solace (2008), de tweede film met Daniel Craig als James Bond.


Sinds enkele jaren zijn er diverse James Bond-podcasts in omloop, waarvan het vrolijke James Bond Radio waarschijnlijk de bekendste is. Hoe gezellig het daar ook mag zijn, groot nadeel is dat hosts Tom Sears en Chris Wright het altijd roerend met elkaar eens zijn. Aan tafel bij Zuiderman zitten voor- en tegenstanders van de film, waardoor een breder beeld van Quantum of Solace ontstaat. Mede dankzij het juiste gebruik van filmmuziek levert dat een bijzonder prettige luisterervaring op.

Podcast nummer twee is in voorbereiding en zal de tweede film met Pierce Brosnan als James Bond behandelen, het inmiddels twintig jaar oude Tomorrow Never Dies (1997). Naar mijn bescheiden mening 'een Bond-film uit de middenklasse met een aantal bovengemiddelde dialogen', zoals ik recentelijk aangaf in het jubileumartikel; een handige blogpost om er nog even bij te pakken om te zien wat de rol van General Chang ook alweer was.

De podcast over Quantum of Solace is te beluisteren via iTunes en James Bond Nederland.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures