Films en seriesFilms en series

vrijdag 8 maart 2019

Matera ook genoemd voor pre-titles Bond 25

Volgens Variety wordt de pre-title sequence van Bond 25 opgenomen in het Italiaanse Matera. Een locatie die begin vorige maand plots opdook. Een Italiaanse medewerker aan de filmproductie heeft bevestigd dat er eind juli een 500-koppige filmploeg naar Zuid-Italië komt. Of dit de filmploeg van Bond 25 is, daarover wil hij niets zeggen. Zo gaat dat.


Mochten de opnamen van de pre-titles inderdaad in Italië plaatsvinden, dan lijkt dit niet te stroken met het nieuws van eerder vandaag. De Daily Mail beweert namelijk dat de beginscènes van de nieuwe Bond-film geschoten gaan worden in Noorwegen. Nu hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Het is niet verplicht om een aaneengesloten pre-title sequence te maken.

The World Is Not Enough (1999) was de laatste Bond-film die een uitgebreide proloog kreeg die zich op meerdere locaties afspeelde waar enige tijd tussen zat. Bond moest immers eerst van Bilbao in Londen zien te komen. Ook de pre-titles van Moonraker (1979) bestaan uit twee scènes op verschillende locaties. Eerst wordt boven de Yukon een spaceshuttle van de rug van een Boeing gekaapt om vervolgens via het hoofdkwartier in Londen over te schakelen naar een privéjet waar James Bond uiteindelijk door Jaws naar buiten wordt geduwd. Zonder parachute uiteraard.

Skyfall in Moonraker (1979)

En zo is er nog een aantal Bond-films door de jaren heen dat zich niet aan de standaard van één locatie houdt.

Dat er een grote filmploeg afreist naar Matera mag duidelijk zijn, dat het om James Bond gaat is officieel nog even afwachten en of dit inderdaad voor de pre-title sequence is — dat is eerlijk gezegd niet van belang. Ze zullen er vast geen proloog van twee uur van maken.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures