Films en seriesFilms en series

vrijdag 8 maart 2019

‘James Bond naar Jamaica’

Noorwegen decor voor pre-titles Bond 25


Het ziet er naar uit dat James Bond voor zijn nieuwste avontuur afreist naar Jamaica. Dat meldt Baz Bamigboye vandaag in de Daily Mail. Hoewel het Caribische eiland onlosmakelijk met James Bond verbonden is (Ian Fleming schreef er in zijn buitenverblijf Goldeneye al zijn James Bond-boeken), is de filmploeg er slechts twee keer eerder neergestreken.

Ian Fleming achter zijn schrijftafel in Goldeneye

Voor zowel de eerste Bond-film van Sean Connery, Dr. No (1962), als die van Roger Moore, Live and Let Die (1973), werd een groot deel opgenomen op Jamaica.

In Dr. No diende onder meer hoofdstad Kingston als decor, evenals de watervallen van Ocho Rios en het strand van Laughing Waters, waar de beroemde scène werd opgenomen waarin Ursula Andress als Honey Ryder uit de zee oprijst.

Ursula Andress rijst op uit de zee in Dr. No (1962)

In Live and Let Die doet Jamaica dienst als het fictieve Caribische eiland San Monique, waar Dr. Kananga de scepter zwaait.

Op de snelweg tussen Johnson Town en Lucea werd onder meer de busachtervolging opgenomen. Ook de krokodillenfarm is op het eiland te vinden. De daaropvolgende speedbootachtervolging vond zo'n 2000 kilometer verderop plaats in de bayous van Louisiana nabij New Orleans.

Roger Moore op de set van Live and Let Die (1973)

Zoals eerder vermeld, vinden voor Bond 25 vanaf eind deze maand opnamen plaats in Nittedal in Noorwegen. Hier wordt momenteel een filmlocatie gereedgemaakt, zodat binnen afzienbare tijd een scène op een bevroren meer kan worden opgenomen. Haast is geboden voordat de dooi inzet.

Deze scène zou volgens de Daily Mail bedoeld zijn voor de pre-title sequence van de nieuwe Bond-film, het doorgaans actievolle voorfilmpje waar alle James Bond-films (behalve de eerste, Dr. No) mee beginnen. De laatste pre-titles, die van Spectre (2015), oogstte veel lof door het minutenlange ononderbroken camerashot.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures