Films en seriesFilms en series

woensdag 27 maart 2019

Onduidelijkheid over startdatum opnamen Bond 25

Bij Eon Productions zelf zullen ze hopelijk wel weten wanneer principal photography van Bond 25 gaat beginnen. Voor wie niet tot het selecte clubje intimi behoort, blijft het vooralsnog gissen. Ook een vaste waarde als Ralph Fiennes gaf recentelijk aan nog niets over het opnameschema te weten.


In de twee eerdere release-aankondigingen van Bond 25 (eerst zou de film op 8 november 2019 uitkomen en later op 14 februari 2014) werd tevens bekend wanneer de opnamen zouden beginnen: respectievelijk op 4 december 2018 en 4 maart 2019. Met opnieuw uitstel van de film naar 8 april 2020, is van een bekendmaking over de start van principal photograhpy (de officiƫle begindatum van filmen) geen sprake.

Zijn ze ook helemaal niet verplicht ons te melden, maar je zou zeggen dat ieder teken van leven, iedere geruststelling over deze tumultueuze pre-productie, een moment is om je aan vast te klampen. Nu is het vooral vrezen dat het er krap een jaar voor de release van de film allemaal niet zo rooskleurig aan toegaat achter de schermen.

Het enige wat wij via via horen, is dat de scriptschrijver die de puntjes op de i moest zetten, inmiddels weer is vertrokken. Weinig reden voor hosanna.

In de gemeente Nittedal in Noorwegen, is de laatste weken veel beweging waargenomen. Sinds begin dit jaar vinden daar werkzaamheden plaats aan een huis in aanbouw. Opnamen op die locatie zouden vanaf begin deze week plaatsvinden. Het is daarom mogelijk dat het startschot voor het filmen van Bond 25 daarmee officieel is begonnen, zonder dat aan de grote klok te hangen.

Nittedal

Uiteraard is de omgeving rond die filmlocatie afgezet en worden pottenkijkers zoveel mogelijk geweerd. Desondanks is het het Noorse Dagbladet gelukt enkele opnamen te maken op diverse locaties, onder meer in de omgeving van Oslo. In een clip is te zien dat er deze week activiteiten zijn op (en blijkbaar onder) het ijs met een onderwatercamera.

Over de verblijfplaats van Daniel Craig doen momenteel de wildste verhalen de ronde. Als een ware Elvis wordt hij deze week zowel waargenomen in New York als in Noorwegen en Belgrado!

Ik denk nog steeds dat we een dezer dagen op de website van 007.com een officiĆ«le aankondiging kunnen verwachten. Of dat met een grote persconferentie is, zoals bij Skyfall, of een versimpelde fotocall, zoals bij Spectre — een nieuwe Bond-film blijft wereldnieuws en Eon Productions zal er alles aan doen die mogelijkheid volledig uit te melken. Verras ons gewoon maar weer eens een keer met positief nieuws.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures