Films en seriesFilms en series

dinsdag 19 maart 2019

‘Eclipse’ nieuwe werktitel Bond 25

Hoewel een nieuwe James Bond-film aan één werktitel, Bond 25, in principe wel genoeg heeft, is er onlangs toch weer een nieuwe opgedoken: Eclipse. Na Shatterhand, dat vorig jaar weer eens van zich deed horen, en ‘with the tedious inevitability of an unloved season’ recentelijk nogmaals, is Eclipse de nieuwe naam aan de werktitelbibliotheek.


Medewerker van het kostuumdepartement voor diverse films, Beth Herd, schrijft namelijk in haar online cv dat zij meewerkt aan een productie voor het bedrijf ‘B25 Productions’, dat staat voor Bond 25. De naam van de betreffende productie betitelt zij als Eclipse. Een titel die wij in combinatie met de nieuwe James Bond-film nog niet eerder hebben gehoord.

Beth Herd verwijderde deze productie echter alweer snel uit haar cv, zie hier, maar dat verlette niet dat via Google cache de oude versie nog steeds oproepbaar is.

Eclipse dus, voor wat het waard is. Een werktitel. En een werktitel blijft een werktitel totdat er een definitieve keuze voor de échte titel wordt gemaakt. Opvallend is wel dat het bedrijf dat de website 007.com host, ook die van eclipsemovie.com onder haar hoede heeft.

Goldfinger (1964), Thunderball (1965), Moonraker (1979), Octopussy (1983), GoldenEye (1995), Skyfall (2012), Spectre (2015)... het zou voor de eerste keer zijn in de James Bond-serie dat voor de derde keer op rij voor een eenwoordige titel wordt gekozen; Eclipse. De werktitel Ambivalent zou in dit geval ook een optie zijn...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures