Films en seriesFilms en series

vrijdag 1 maart 2013

M's naam onthuld in Skyfall

Sinds haar aantreden in 1995 is het een raadsel gebleven wat de echte naam van M is. Maar wie volgende week de blu-ray van Skyfall tegen het eind van de film op pauze zet, kan zelf zien dat zij Olivia Mansfield heet.

Judi Dench als Olivia Mansfield in Skyfall

Met het uitkomen van de blu-ray een paar weken geleden in Engeland en Amerika, is de nieuwste Bond-film frame voor frame uit te pluizen. Zo is een overijverige kijker opgevallen dat op de zwarte doos die Bond aan het eind van de film van Eve krijgt, de echte naam van M is geschreven.

Een zwarte doos voor 007

Wie de boeken van Raymond Benson erop naslaat, leert in The Facts of Death (1998) dat zij Barbara Mawdsley heet. Maar de boekenreeks ná Ian Fleming hebben de filmmakers altijd genegeerd. Mawdsley is daarom nooit gebruikt in de films.

Bernard Lee als Sir Miles Messervy
De eerste M, gespeeld door Bernard Lee van Dr. No (1962) tot en met Moonraker (1979), was overduidelijk Sir Miles Messervy, zoals Ian Fleming pas in zijn één na laatste boek The Man with the Golden Gun (1965) onthult. In het boek Moonraker (1955) worden wel zijn initialen 'M M' bekendgemaakt. De naam Messervy wordt in de films echter nooit genoemd, enkel wordt hij eenmalig aangesproken met zijn voornaam in The Spy Who Loved Me (1977) door General Gogol.

Met de allernieuwste M op de troon in de gedaante van Gareth Mallory, hoeven we voor het eerst niet meer te gissen naar de echte naam. Wel toevallig dat al die achternamen met een M beginnen...

M&M's Olivia Mansfield en Gareth Mallory

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures