Films en seriesFilms en series

zaterdag 16 maart 2013

‘Dalton was zijn tijd vooruit’

In een interview met Barbara Broccoli vandaag in het AD, geeft de James Bond-producer aan dat Timothy Dalton zijn tijd vooruit was: “Hij wilde zo trouw mogelijk blijven aan de figuur die Ian Fleming had bedacht. Maar dat werd niet door iedereen begrepen.”

Met eerst The Living Daylights (1987) en daarna Licence to Kill (1989) was het tijdperk Dalton snel bekeken. Vooral zijn tweede film is serieus van toon. Tè serieus, vonden publiek en critici destijds. Maar de huidige 007 Daniel Craig tapt uit hetzelfde vaatje. Eind jaren tachtig was het publiek daar blijkbaar nog niet aan toe. Het verschil tussen de kolderieke Roger Moore en de zwaarmoedige Timothy Dalton was waarschijnlijk net iets te groot.

Fotomontage Barbara Broccoli en haar vader Cubby Broccoli

Na Pierce Brosnan, die 007 door de jaren negentig wist te loodsen, is Bond met Daniel Craig een andere richting ingeslagen. Hij is weer die serieuze geheim agent die we uit de twee films met Dalton kennen. “James Bond is realistischer geworden. Hij is kwetsbaar, maar ook meer intrigerend dan zijn voorgangers. Zijn wereld wordt er niet eenvoudiger op”, aldus Broccoli in het AD.

Het complete interview van Ab Zagt met Barbara Broccoli is vandaag te lezen in de papieren editie van het Algemeen Dagblad.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures