Films en seriesFilms en series

donderdag 6 september 2018

Burt Reynolds (82) overleden

Op 82-jarige leeftijd is vandaag Hollywoodveteraan Burt Reynolds overleden. Begin jaren 70 was Reynolds één van de serieuze gegadigden om de eerste Amerikaanse James Bond te worden. Niet verwonderlijk: ruwe bolster Reynolds had eenzelfde uitstraling als Sean Connery.


Van een Amerikaanse James Bond is het nooit gekomen; niet in Diamonds Are Forever (1971) en niet in opvolger Live and Let Die (1973), maar het scheelde niet veel. Uiteindelijk werd voor Diamonds de eerder dit jaar overleden John Gavin verkozen boven Reynolds, toen op het allerlaatste moment tóch Sean Connery voor meer dan een miljoen over de brug kwam. Met het aantreden van Roger Moore de film daarop, hoefden zowel Gavin als Reynolds nooit meer op een telefoontje van Cubby Broccoli te rekenen.

Geen James Bond, maar wel zo'n tweehonderd andere producties waarin Reynolds sinds eind jaren 50 te zien was. Met als bekendste films Deliverance (1972), Smokey and the Bandit (1977), The Cannonball Run (1981) naast Roger Moore en Boogie Nights (1997) waarvoor een hij een Oscar-nominatie in de wacht sleepte.

Reynolds bleef tot het laatst toe een veelgevraagd acteur; momenteel moeten nog twee films met hem uitkomen, waaronder de nieuwe van Tarantino Once Upon a Time in Hollywood (2019).

Burt Reynolds overleed na een hartstilstand eerder deze morgen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures