Films en seriesFilms en series

donderdag 27 september 2018

Lotus wil weer in een Bond-film

Niets zo vertrouwd als James Bond in zijn Aston Martin, maar dat wil niet zeggen dat 007 geen andere bolides zou mogen rijden. Zoals bijvoorbeeld dat andere Britse automerk: Lotus. Phil Popham, de kersverse topman van Lotus, ziet een hereniging met 007 wel zitten, aldus de Financial Times.

De Lotus Esprit S1 met Barbara Bach en Roger Moore uit The Spy Who Loved Me (1977)

Bond en Lotus zijn geen vreemdelingen voor elkaar. In 1977 leverde het automerk de beroemde Lotus Esprit S1 die kon worden omgetoverd tot duikboot, het werd een van de vele hoogtepunten uit The Spy Who Loved Me. Enkele jaren later liet Lotus opnieuw van zich horen in For Your Eyes Only (1981) met twee versies van de nieuwe Lotus Esprit S3 Turbo.

De bronskleurige Lotus uit For Your Eyes Only (1981)

Hoewel Aston Martin alweer jaren hofleverancier bij de Bond-films is, heeft de autofabrikant geen vast contract met Eon Productions. Iedere nieuwe film wordt bekeken wat de twee voor elkaar kunnen betekenen. En dat betekent weer dat er ook andere gegadigden op de markt rondrijden, al wordt dat wel eens over het hoofd gezien.

Het avontuur van Aston Martin begon in Goldfinger (1964), waar de DB5 zijn beroemde trukendoos vertoont. In Thunderball (1965) is dezelfde wagen even te zien zonder al te veel gadgets. Vervolgens in On Her Majesty's Secret Service (1969) rijdt George Lazenby rond in een Aston Martin DBS. Dan verdwijnt het automerkt voor een lange tijd uit beeld, zo is Roger Moore in geen van zijn Bond-films in een Aston Martin te zien, Lotus is zíjn James Bond-auto kun je zeggen. Pas met het aantreden van de nieuwe Bond Timothy Dalton, toont Bond zich weer in een Aston Martin V8, en net als in Goldfinger ook deze keer met ‘a few optional extras installed’.

De allerberoemdste: Sean Connery met de Aston Martin DB5 uit Goldfinger (1964)

De Aston Martin V8 in The Living Daylights (1987)

In GoldenEye (1995) en Tomorrow Never Dies (1997) fungeert de oude DB5 als de persoonlijke favoriet van 007 in slechts enkele scènes, de wagens die het meest in het oog moeten vallen in die films zijn de BMW's. Dat geldt ook voor The World Is Not Enough (1999) waar de scène met de DB5 zelfs sneuvelt, en dan is het pas weer in Die Another Day (2002) dat de Aston Martin, de Vanquish deze keer, weer op de eerste plaats komt te staan. Vanaf Casino Royale (2006) krijgt Aston Martin iedere film weer alle ruimte zich te tentoonstellen.

Nu met de nieuwe man aan het roer bij Lotus is het natuurlijk een mooie binnenkomer om de oude banden met Bond aan te halen en te proberen om weer eens een Lotus in de film te krijgen. Trouwens zouden die twee sportwagens ook best samen een rol kunnen spelen, zodat er niet alleen áchter maar ook vóór de schermen een strijd plaatsvindt tussen de twee merken.

Zal je zien dat Tesla er uiteindelijk met de buit vandoor gaat...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures