Films en seriesFilms en series

vrijdag 14 september 2018

Purvis en Wades vergunning verlengd

Weinig verrassend en toch goed nieuws: Neal Purvis en Robert Wade zijn terug. De schrijvers werken momenteel aan het script van Bond 25, aldus Baz Bamigboye in de Daily Mail vandaag.

Neal Purvis en Robert Wade

Het betreft een filmscenario gebaseerd op een idee waaraan het tweetal vorig jaar al werkte. Toen Eon Productions in mei Danny Boyle contracteerde om de film te gaan regisseren, bracht hij zijn eigen scenarioschrijver John Hodge mee en werd het idee van Purvis en Wade van tafel geveegd, incluis de schrijvers zelf.

Na veel speculaties over het plotselinge vertrek van Boyle een maand geleden, blijkt nu dat Eon Productions een tweede schrijver op het werk van Hodge wilde zetten, wat een normale gang van zaken is. Volgens Bamigboye weigerde Boyle dit, met als resultaat dat de regisseur zijn biezen pakte. Sindsdien verkeert de productie van Bond 25 in zwaar weer.

Eon Productions, onder leiding van Bond-producent Barbara Broccoli, is op dit moment in gesprek met zo'n beetje alle mogelijk beschikbare regisseurs, zodat de opnamen van Bond 25 volgens planning op 3 december kunnen beginnen.

Barbara Broccoli

Dat betekent dat Purvis en Wade als een dolle hun idee aan het uitwerken zijn tot een verfilmbaar script. Een script met sterkere vrouwenrollen dan gebruikelijk in een Bond-film, aldus de Daily Mail.

Het is de zevende keer dat Neal Purvis en Robert Wade aan een James Bond-film werken. Eerder schreven zij The World Is Not Enough (1999, samen met Bruce Feirstein), Die Another Day (2002), Casino Royale (2006, met Paul Haggis), Quantum of Solace (2008, met Haggis), Skyfall (2012, met John Logan) en Spectre (2015, met Logan en Jez Butterworth).

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures