Films en seriesFilms en series

zondag 9 september 2018

Fransman Saïd Taghmaoui gecast als Bond-boef

En toen vertrok Danny Boyle...


De keuze voor de grote boef uit Bond 25 lijkt nog niet gemaakt. De vraag is of dat een Rus moet zijn of een schurk uit het Midden-Oosten. In het laatste geval staat de Franse acteur Saïd Taghmaoui in de startblokken. Sterker nog: Danny Boyle had hem al gecast, zegt de acteur tegen The National.


Met het plotselinge vertrek van Boyle is de boevenrol voor Taghmaoui allerminst zeker. Als de Bond-productie alsnog besluit dat het een schurk uit Rusland moet zijn, gaat de rol aan de Fransman voorbij, kiezen ze toch voor tegenstander uit het Midden-Oosten, dan is het Taghmaoui die zich met Daniel Craig mag gaan meten.

Saïd Taghmaoui
De acteur is niet anders gewend. Het gebeurt niet zelden dat er een rol voorbijkomt die zijn leven kan veranderen, en dan uiteindelijk in het niets verdwijnt.

In zijn inmiddels vrij omvangrijke carrière, heeft Taghmaoui vele rollen afgewezen die hem als slechterik uit het Midden-Oosten wilden portretteren. Een clichébeeld waaraan hij weigert mee te werken, ook omdat de producties vaak niet goed genoeg zijn. Maar Bond is toch een ander verhaal.

Saïd Taghmaoui is bekend van onder meer Wonder Woman (2017), The Missing (2014) met Tchéky Karyo uit GoldenEye, Conan the Barbarian (2011), G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), Lost (2009), The Kite Runner (2007) van Quantum of Solace-regisseur Marc Forster, Three Kings (1999) en La haine (1995).

Eerder was de productie van Bond 25, eveneens nog onder leiding van Danny Boyle, op zoek naar een Russische tegenstander. Met die opdracht op zak was castingdirector Debbie McWilliams in Finland op jacht naar geschikte kandidaten die voor Rus konden doorgaan.

Tommi Korpela
Saïd Taghmaoui had een aardige bijrol in de fantastische serie The Missing (ga dat vooral zien op Netflix!), maar in een van de nieuwste Netflix-producties, Karppi (2018), maken we kennis met de struise gestalte van Tommi Korpela. Die móet bij McWilliams op de koffie zijn geweest, anders heeft zij zitten slapen.

Ligt er nu dus alleen nog aan welke kant het muntje oprolt. Krijgen we de zoveelste Russische boef in een nieuwe jasje, of neemt Bond het voor het eerst op tegen een schurk uit het Midden-Oosten? De nieuwe regisseur lijkt te mogen kiezen.

Nu alleen nog de keuze voor een regisseur...

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures