Films en seriesFilms en series

zondag 18 november 2018

Bond 25 in lijn met voorgangers

Bond-regisseur Cary Fukunaga zal de karakterontwikkeling van James Bond, zoals wij die sinds Casino Royale (2006) kennen, doortrekken in Bond 25. Dat wil niet automatisch zeggen dat de verhaallijn van alle Craig-films wordt voortgezet, hoewel dat na vier aaneengeschakelde films wel aannemelijk is.

Cary Fukunaga

In gesprek met de Philippine Daily Inquirer vertelt de nieuwe regisseur dat hij nog bezig is met het script van Bond 25, en dat het daarom nog helemaal niet vaststaat of Ben Whishaw als Q of Christoph Waltz als Blofeld terugkeren (twee van de zoveel geruchten die de ronde doen). Als er ‘plaats’ voor deze personages in het verhaal is, zal Fukunaga ze met liefde in de nieuwe film opnemen.

Met iets meer dan drie maanden vóór de eerste opnamedag op 4 maart 2019, lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat er in het script nog geen plaatsje is gevonden voor Blofeld. Zijn deelname, of absentie, zal invloed hebben op het verhaal, zoals Blofeld in de laatste Bond-film Spectre (2015) invloed bleek te hebben op de drie voorgaande verhalen. Van zo'n personage besluit je niet op het laatste moment of hij meedoet of niet.

Of Blofeld in het geval dát hij terugkomt dat in de gedaante van Christoph Waltz doet — laten we het hopen, voor de continuïteit, waar in de films van Craig veel waarde aan wordt gehecht.

Christoph Waltz is Blofeld, in ieder geval in Spectre (2015) (Foto: Rankin)

Q is een ander verhaal, daar is altijd wel een plaatsje voor te vinden, die fietst je er gewoon in. Omdat het leuk is om Q in de film te hebben en veel toeschouwers Bond-films onthouden door de technische hulpmiddelen die de kwartiermeester voor 007 in petto heeft.

Ben Whishaw als knutselaar Q in Spectre (2015)

Dat Fukunaga geheimzinnig doet over het script; dat hoort er gewoon bij. En wat heeft het voor zin om alle nieuwe vondsten nu al bloot te geven?

Exotische locaties in Bond 25: check. Welke trekpleisters in spe dat gaan worden, daarover zal momenteel druk worden onderhandeld.

Opnieuw in het interview nog even de eerste Bond-film die Fukunaga als kleine jongen zag, A View to a Kill (1985), en wat voor indruk deze laatste heldentocht van Roger Moore op hem maakte. Temeer omdat de climax, in San Francisco, zich afspeelt in het gebied waar de filmmaker vandaan komt.

Christopher Walken en Roger Moore in de climax van A View to a Kill (1985)

Ook de gelijknamige titelsong van Duran Duran had grote impact op Cary Fukunaga. A View to a Kill is wat hem betreft een van de beste songs uit de serie.

Voorlopig zullen we het even met dergelijke vaagheden moeten doen. Betere tijden komen.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures