Films en seriesFilms en series

donderdag 20 februari 2020

‘No Time to Die’ krijgt langste pre-titles ooit

De pre-title sequence van No Time to Die wordt met 20 minuten de langste uit de James Bond-serie. Dat vertellen de producenten van de Bond-films in gesprek met het Noorse Verdens Gang.

Dit artikel bevat spoilers.


Niet de achtervolging in Italië, maar scènes in Noorwegen vormen de opmaat voor de langstdurende James Bond-film, die naar schatting een speelduur van zo'n twee uur en drie kwartier krijgt. En een lange film mag best een stevige pre-title sequence hebben.

De pre-title sequence is het beginfilmpje ná de gunbarrel waar iedere James Bond-film sinds From Russia with Love (1963) mee begint. Veelal een lekkere binnenkomer boordevol actie, waarna de eigenlijke film nog moet beginnen.

Tot nu toe stond het record van de langste beginsequentie op naam van The World Is Not Enough (1999), die na een heldhaftige ontsnapping in Bilbao vervolgt met een uitputtende bootachtervolging op de Thames. Pas na veertien minuten rollen de titels over het scherm.

The World Is Not Enough (1999)

Skyfall en Spectre kunnen er ook wat van met hun pre-titles van respectievelijke 12:30 en 12 minuten, dit in contrast met voorlopers Casino Royale en Quantum of Solace die bleven steken op 3 en 3:40 minuten.

Vanaf hier beginnen de spoilers:


De pre-title sequence van No Time to Die vertelt het verhaal van de jonge Madeleine die een bezoek brengt aan het huis van haar moeder, aldus de producenten in de Noorse krant. De buitenscènes hiervan werden vorig jaar maart als eerste opgenomen voordat het ijs en de sneeuw zouden smelten. De binnenopnamen van deze scènes vonden zoals gebruikelijk plaats op Pinewood Studios.

Deze scène lijkt een flashback te zijn naar de jeugdjaren van Madeleine Swann. In Spectre vertelt zij over een aanval op haar vader (Mr. White) die zij heeft weten te verijdelen. In No Time to Die is het een gemaskerde Safin (Rami Malek) die achter de jonge Madeleine aanzit. Of dit direct teruggrijpt naar het verhaal dat Madeleine in Spectre vertelt, is nog niet duidelijk. De naam van Mr. White wordt in het artikel namelijk niet genoemd.

No Time to Die (2020)

Als Madeleine later in No Time to Die terugkeert naar het huis, bevinden we ons in de huidige tijd. Deze scènes spelen zich af in de zomer en zijn opgenomen in Engeland. De filmploeg van Bond 25 keerde nog eenmaal terug naar Noorwegen om met de Aston Martin V8 te filmen op de Atlantic Road.

Einde van de spoilers.


Wegens praktische redenen zijn later nog opnamen in Schotland gemaakt, een locatie die in de film dubbelt voor Noorwegen.

Het Norsk filminstitutt had 47 miljoen kronen voor de Bond-productie uitgetrokken, daarvan is slechts 15 miljoen gespendeerd. Producent Barbara Broccoli sluit niet uit nog eens terug te keren naar Noorwegen. Dat moet het filminstituut als muziek in de oren klinken.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures