Films en seriesFilms en series

woensdag 28 oktober 2020

Crowdfunding voor rechten nieuwe Bond-film

Het klinkt misschien sympathiek, maar zo werkt het natuurlijk niet. ‘Team Bond’ uit het Engels Coventry is een crowdfundingsactie begonnen om de uitzendrechten van No Time to Die te kopen. Wat het B-Team daarvoor nodig denkt te hebben is 607 miljoen pond. Alleen: de rechten van de nieuwe Bond-film zijn helemaal niet te koop.


Het idee is dit: breng genoeg geld bij elkaar om No Time to Die met kerstmis op tv te vertonen. Want dat wil iedereen.

Serieus?

Sinds MGM zich onlangs heeft georiënteerd op de streamingsmarkt, lijkt aan de nieuwe Bond-film een prijskaartje te hangen. En natuurlijk, desperate times call for desperate measures, en ook James Bond heeft zijn prijs. Zo’n 600 miljoen dollar, aldus de geruchten dit weekend. Later bijgesteld naar 800 miljoen.


MGM heeft de keutel inmiddels alweer ingetrokken en geeft aan dat de film ‘niet te koop’ is; de gesprekken met de streamingsdiensten zijn uiteraard in het diepste geheim gevoerd, bronnen in dezen zijn zoals altijd anoniem.

Toch is het gezien de financiële malaise in huize MGM logisch dat de filmmaatschappij geld wil zien, en rap een beetje. Vooralsnog heeft de nieuwe Bond enkel geld gekost: 250 miljoen dollar plus oplopende rente van pak m beet een miljoen per maand. Daarvan is nog geen stuiver terugverdiend.

Die 607 miljoen pond moet het volgens Team Bond doen. Dat is overigens een stuk meer dan 600 miljoen dollar, maar minder dan de 800 miljoen dollar.

Vooralsnog is de eerste 90 pond binnen. Het is hopen op een kerstwonder.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2023
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures