Films en seriesFilms en series

maandag 12 oktober 2020

Bond-girl Margaret Nolan (76) overleden

Op 76-jarige leeftijd is op 5 oktober Margaret Nolan overleden. Nolan speelde de rol van Bonds masseuse Dink in Goldfinger (1964). Bekender werd zij als goudgeverfd model in de titelsequentie en op de posters van de film.


Margaret Nolan was óók een golden girl uit Goldfinger. Niet dé golden girl, dat is Shirley Eaton, nu nog het enige levende vrouwelijke castlid uit de derde Bond-film. Recentelijk overleden Honor Blackman en Tania Mallet.

Nolan werd door titelontwerper Robert Brownjohn uitgekozen om in de titels van Goldfinger op te treden. In deze beroemde sequentie worden beelden en credits op haar goudgeverfde lichaam geprojecteerd. Ook staat Nolan model voor de gouden dame op de filmposters die eveneens door Brownjohn werden ontworpen.

Als Dink, Bonds masseuse

Tijdens de opnamen van de titelsequentie van Goldfinger

Als gouden postermodel

Naast de James Bond-film was Margaret Nolan een veelgevraagd actrice in tal van Britse tv- en filmproducties gedurende de jaren 60 en 70. Zo speelde zij in een groot aantal Carry On-films.

Vanaf halverwege de jaren 80 was Nolan nog maar sporadisch als actrice te zien. Vorig jaar speelde zij een rol in de horrorfilm Last Night in Soho van Edgar Wright. Wright maakte het overlijden van Nolan vannacht bekend via Twitter. Last Night in Soho moet volgend jaar uitkomen.

Margaret Nolan laat twee zoons achter.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures