Films en seriesFilms en series

zondag 25 oktober 2020

To stream or not to stream

No Time to Die komt beschikbaar op Netflix of Apple TV+.

Komt niks van in, reageert Bond-baas Barbara Broccoli.

Zie hier de tweestrijd tussen de rechthebbenden van James Bond: MGM en Eon Productions.

Illustratie: Jeff Marshall

Hoe het ook zij: op dit moment trekt de film die een jaar geleden zijn laatste opname beleefde niet bepaald volle zalen. De 25e James Bond-film ligt sinds maart dit jaar op de plank en zal daar tot april volgend jaar blijven liggen. Althans, dat is voorlopig het plan. Of april 2021 veilig genoeg zal zijn, valt nog maar te bezien. Maar laten we positief blijven.

Filmstudio MGM, mede-eigenaar van James Bond, zit weer eens in zwaar weer. Eén van de redenen waarom we iedere keer zolang moeten wachten op een nieuwe film. Het is er MGM alles aan gelegen met No Time to Die gauw veel geld binnen te halen. Iets wat normaliter al lang zou zijn gebeurd.

Nu de première door het beruchte virus almaar wordt verzet, is de filmstudio in gesprek gegaan met streamingdiensten Netflix, Apple TV+ en Amazon. Met als doel de Bond-film te verkopen zonder eerst een bioscooprelease af te wachten. De prijs voor een jaar lang exclusieve rechten bedraagt 600 miljoen dollar, aldus Deadline.

Deze verkenning lijkt volgens datzelfde artikel inmiddels alweer afgeketst, en dus koersen we voorlopig richting april volgend jaar.

No Time to Die

Dat Bond zijn première hoort te beleven op het grote scherm, lijkt onbetwist. De James Bond-films zijn geen televisiefilms. Hoewel de meesten waarschijnlijk kennis hebben gemaakt met 007 via het kleine scherm, zijn de films daar in eerste instantie niet voor bedoeld.

Toch geloof ik best dat No Time to Die prima thuis kan worden beleefd, lees hier maar. Een voorzichtig aftasten van deze markt lijkt mij in deze tijd dan ook meer dan logisch. En zolang april 2021 nog allerminst zeker is, blijft dit een reële optie. Want aan een Bond-film op de plank heeft niemand iets, ook al willen de makers nog zo graag dat de film wereldwijd voor het grootst mogelijke bioscooppubliek wordt vertoond.

Op dit moment is helemaal niets zeker.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures