Films en seriesFilms en series

donderdag 24 januari 2019

Bond 25 digitaal opgenomen

De nieuwe Bond-film wordt digitaal opgenomen. Dat meldt Screen Daily naar aanleiding van een gesprek met Linus Sandgren, de cameraregisseur van Bond 25.

Linus Sandgren achter de camera voor First Man (2018)

Bond 25 wordt daarmee de tweede Bond-film die niet op film wordt vastgelegd. Enkel Skyfall (2012) en de pre-titles van Spectre (2015) werden digitaal geschoten, de rest van de vorige film en alle andere Bond-films, werden op film vastgelegd.

Linus Sandgren is voor zijn voorlaatste film First Man (2018) genomineerd voor een BAFTA-award, waarvan de uitreiking op 10 februari plaatsvindt. Voor La La Land (2016) wist hij zowel een BAFTA als een Oscar in de wacht te slepen.

Eerdere cameraregisseurs bij een Bond-film waren Roger Deakins voor Skyfall en de Nederlander Hoyte van Hoytema voor Spectre. Deakins won vorig jaar voor Blade Runner 2049 een BAFTA en een langverwachte Oscar.

Geen opmerkingen:


© Bond Blog 2009 — 2024
Alle fotorechten voorbehouden aan Danjaq LLC. / Eon Productions, United Artists Co., MGM Studios, Columbia Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Sony Pictures Inc., Universal Pictures